Jenni Ahtiainen on porilainen helsinkiläinen, joka pyörittää omaa merkkiä nimeltä gTIE ja jonka on vaikea olla tekemättä ja sanomatta mitä ajattelee. Backline kertoo omien unelmien toteuttamisesta. Se kannustaa ja vastustaa. Se saa ajattelemaan boksin ulkopuolelta ja pyrkii osoittamaan, että kaikki on mahdollista kun lopettaa haaveilun ja alkaa tekemään.

20.5.2013

PORILAINEN MUIA

Sanna Jääskeläinen soitti Satakunnan Viikosta pari viikkoa sitten: "Me ollaan päätetty laittaa sut ehdolle Positiivisin porilainen -kilpailuun ja halusin kysyy sulta onko se ihan ok". "No totta helvetissä". Täähän on suuri kunnia.

Positiivisin porilainen -kilpailu on Satakunnan Viikon, Porin Nuorkauppakamarin ja Radio Porin järjestämä kilpailu, jossa etsitään "henkilöä tai yhteisöä, jonka asenne henkii elämänmyönteisyyttä ja joka on ylpeä kotikaupungistaan. Positiivisimman porilaisen menestys ja draivi tuovat iloa kaupunkilaisten elämään".

Mä halusin postata tiedon kilpailusta tänne, koska tää tuntuu niin hyvältä. Satakunnan Viikon Sanna halusi mun kirjoittavan jotain elämänohjetta tai slogania tuonne kampanjasaitille. Mä mietin ihan älyttömän kauan. Ainoa slogan mikä tuli mieleen oli Ol ny rauhalline.

Lopulta tuntien kuluttua, kaiken työn ja muun elämän kasaannuttua elämänohjevaihtoehtotekstieni alle, sain kirjoitettua: "Ei se vastaantulija ole vanha romu, pelinappula tai kukkanen. Se on ihminen. Vaikket tunne sitä, on silläkin yläkaapissa suklaata, se itkee ja käy vessassa. Aivan kuten sääkin. Koitas pysähtyä. Vaikka liikennevaloissa katsoa sitä silmiin ja hymyillä. Se kyllä huomaa sen. Miettii ja muistelee sitä. Ja sit se huomaa, et se olis halunnu olla se, joka hymyilee ensin. Sulle".

No eihän tuo sinne mahtunut, kun Neumanniltakin mahtui vaan "Hieno homma!", joten jouduin hieman keventämään sanomaa. Mietittyäni jälleen tunteja muutamaa sanaa, päätin, ettei edellä luotua lyriikkaa saa kirjoitettua kahdella sanalla. Eikä yksi itseäni erityisesti viihdyttänyt kuvani alle tuleva tekstivaihtoehto - Vanha romu - välttämättä toisi kovin positiivista katkua kyseiseen kilpailuun, vaikka nauramaan se olisikin saanut. Joten. Päätin unohtaa kokonaan hienon ajatuskaareni ja kirjoittaa sen hetkiset ajatukseni puhtaana. Ilman kikkailua. "Mul on ikävä Elina Wallinia. Ja Välimäen vitsejä. Terveisiä isille". No. Tuokaan ei ihan kokonaan sinne mahtunut. Onneks isi on saanut terveisiä parista muusta paikasta.

Terveiset Helsingistä.
Kuva on otettu 9. maaliskuuta. Oli kylmä. Ei o enää.

Kilpailu löytyy Radio Porin sivuilta ja osallistumalla voit voittaa liput Pori Jazzeihin. Onnea ja nähdään siellä joka tapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti