Jenni Ahtiainen on porilainen helsinkiläinen, joka pyörittää omaa merkkiä nimeltä gTIE ja jonka on vaikea olla tekemättä ja sanomatta mitä ajattelee. Backline kertoo omien unelmien toteuttamisesta. Se kannustaa ja vastustaa. Se saa ajattelemaan boksin ulkopuolelta ja pyrkii osoittamaan, että kaikki on mahdollista kun lopettaa haaveilun ja alkaa tekemään.

30.11.2016

INDUSTRIAL DISEASE

Pohja on valmis. Varsinaista suullista päätöstä ei tervakoskelaistumisestamme ollut edes vielä tehty, kun nahkatehtaan kuningas eli omistaja Otto Kokko heitti rakennusarkkitehdin puhtaaksipiirtämät pohjat käteeni. Ennen kun löysimme tämän aarteen, Otolla ja nahkatehtaan kuningattarella, Janitalla oli tilaan siis jo suunnitelma muutostöistä olemassa.

Tila oli suunniteltu hieman normaalimmalle makuaistille, pohja oli muun muassa jaettu kolmeen huoneeseen. Kerroin pohja kädessä visioistani, tilasta inspiroituneena ja siksi hengästyneenä. Selitin pinnoista jotka mua kiinnostaa. Että alkuperäisyys ja tehtaan tarinat kiinnostaa ja siksi osa olemassaolevista yksityiskohdista olisi hienoa jättää alkuperäiseen kondikseen. Että ikkunalaudat vain pestään, katto voidaan uusia mutta vanhat nahkatehtaan koukut tulis mielestäni säilyttää ja että tavarahissin ovet ovat niin hienot, että voisin itse koittaa harhauttaa rakennustarkastajan katsomaan niitä sormien välistä (kuulemma turha yrittää). Otto ja Janita eivät ainoastaan ymmärtäneet visioitani, vaan he olivat samaa mieltä. Janitan sanoin he olisivat alunperin halunneetkin tehdä tästä tilasta raffin loft-asunnon. Koska suurimmalla osalla ihmisistä on kuitenkin erilaiset tilanjako- ja materiaalinäkemykset kuin heillä - ja meillä, piirrättivät he tilaan huoneet.

Joten, kaadoin kaikki seinät. Hyvällä omatunnolla. Ja nyt pohja on valmis. Kyllä, vessan ja kylpyhuoneen ympärille jouduin vähän piirtelemään niitä takaisin.

Alla suunnitteluvaiheen fiiliskuvia. Ne eivät ole asunnon tulevia yksityiskohtia vaan inspiroitumista ja suunnittelua varten. Tilaan tullaan tekemään mm. betonisia työtasoja, parveke, rautaisia liukuovia, ruostutettua seinää ja rappausta otetaan alas olemassa olevasta seinästä ihan urakalla. Taidanpa itse hitsatakin sinne yhden valtavan rautakehikon. Eli erikoistilanteita luvassa.

Raportoin kuvin ja sanoin projektin etenemistä. Napialasta kuulemiin!

Siinä se on.

Otto korjailee varmaan jotain mun mokia piirustuksissa.

Rautainen liukuovi - ehkä vaatehuoneeseen.

Toinen liukuovi-fiiliskuva.

En tiedä mikä tää on, mutta näyttää hyvältä.

Keittiön seinä.

Ruostutan itse seinän sinne jonnekin.

Värimaailmaa. Noi on mun tekemät kynttilänjalat.

Kana.

Napialan nahkatehtaan lampaat. Ne käy muuten töissä päivittäin pidemmällä kuin mä.

1 kommentti:

  1. Ruutu jossa on sydämen kuva. Se lienee sängyn paikka? Sillä vain että jääkaappi on lähellä nukkujaa. Nykyaikaiset(kin) kaapit ovat yllättävän kovaäänisiä. Eihän sitä yleensä huomaa. Mutta tuossa on mahdollisuus kiusalliseen häiriöääneen. Nm. Kokemusta on. Hieno suunnitelma muuten! :)

    VastaaPoista