Jenni Ahtiainen on porilainen helsinkiläinen, joka pyörittää omaa merkkiä nimeltä gTIE ja jonka on vaikea olla tekemättä ja sanomatta mitä ajattelee. Backline kertoo omien unelmien toteuttamisesta. Se kannustaa ja vastustaa. Se saa ajattelemaan boksin ulkopuolelta ja pyrkii osoittamaan, että kaikki on mahdollista kun lopettaa haaveilun ja alkaa tekemään.

11.12.2014

CREATIVE SHIT


Heilige Sheisse aus Finnland.
Terveisiä etelästä, lämpöasteita näyttää olevan 23,5. Viime viikkojen hektisyyden, remontin, muuton, yksinäisten työreissujen, Linnan juhlien ja kireiden aikataulujen jälkeen vihdoin istun. Rauhassa. Vaikka musiikki on maailman huonointa, olen torkahdellut. Mitä etelämmäksi mennään, sitä hirveämpää shittiä radiosta tulee. Autolla matkustaminen on ihanaa kun vatsa on täynnä, alla hierontanappulalla varustettu tuoli, eikä internetzistä ole tietoakaan.

Ollaan Liettuassa, matkalla Hampuriin. Laiva toi meidät Tallinnaan eilen illalla, jonka jälkeen vetäsin vähimmäismäärän, no okei, ehkä keskimäärän punaviiniä kitusiin ennen kuin nukahdin. Aamulla lähdettiin puolitoista tuntiä myöhässä liikkeelle. Kuuluu asiaan. Matkaa on edessä lähes 2000 km, nyt on vain itsistämme kiinni, pysähdytäänkö joka laitumelle höntyilemään vai painetaanko määrätietoisesti ohi.

Lauantaihin mennessä pitäisi olla perillä. Hampurissa alkaa Holy Shit Shopping, jonne ollaan menossa yhdessä toisen kotimaisen merkin, Thin King Card Casen kanssa. Sen perustaja Sam on ratissa. Harmitteli juuri suht asiattomaan sävyyn miksei tullut otettua punaista pesäpallomailaa mukaan. Latvialaiset on hulluja. Ainakin liikenteessä. Mietin hiljaa keskenäni, että on ihan ok, ettei pesäpallomailaa tullut mukaan.

Holy Shit Shopping on kuluttajamessutapahtuma, jotka järjestetään aina ennen joulua neljässä Saksan kaupungissa. Se ei ole perinteinen joulumarkkinatapahtuma, vaan siellä on valikoitujen näytteilleasettajien lisäksi ravintoloita, food market, musaa ja ennen kaikkea hyvää häröilyä hyvällä fiiliksellä. Päätimme osallistua. Tapahtuma vaikutti oivalta ja hauskalta paikalta päästä tutustumaan saksalaiseen kuluttajaan ja tehdä vähän kenttätutkimusta asiakaspinnassa. Myymme ja haemme tällä hetkellä pääasiassa jälleenmyyjäkontakteja, mutta loppuasiakas on eri juttu. Se on se lopullinen kohderyhmä, in the end.

Tärkeintä kollaboraatioissa on huumori, silmä ja korva. Ideointi on mahtavaa tyyppien kanssa kenellä on samankaltainen huumorintaju. Yhteisen standin rakentaminen on mahtavaa tyyppien kanssa kenellä on samankaltainen visuaalinen silmä ja roadtrip tyyppien kanssa kenellä on samankaltainen musiikkokorva. Päätimme Samin kanssa suunnitella joulumessut Holy Shittiin sopivalla tavalla. Keksimme sopivan sloganin: Heilige Sheisse aus Finnland. Sen ympärille ideoimme skenen, joka sopii tarinaan. Tulemme Suomesta, joten on luonnollista että Suomesta joulumessuille lähtee matkaan joulupukki. Ja poro. Järjestimme kuvaukset messuosaston mainosjulisteita ja -flyereitä varten, mutta myös osaston taustalakanaa varten. Kuvissa Sam on joulupukki. Ei ihan perinteinen. Trendipukki, sanoisin. Ja koska mä olen nahkaan mieltynyt asustesuunnittelija, oli vain luonnollista että mun osakseni jäi esittää poroa. Kuvauksissa oli sarvissa pitelemistä, naurusta puhumattakaan.

Kysyin äsken veressä istuvalta, alati autoja tööttäilevältä pukilta, miten me oikein saatiin ajatus matkustaa autolla Hampuriin. Se ei muista. "Kännissä me ei kyllä oltu", oli vastaus. Ei oltu ei. Oltaiskin oltu, mutta rehellisesti en edes muista milloin oltais Samin kanssa viimeksi kaveerattu vapaa-ajalla. Lähestulkoon kaikki "sosiaalinen" toiminta liittyy nykyään työhön, mutta tätä ei toivon mukaan kukaan ymmärrä väärin. Rakastetaan molemmat työtämme, ja yhdessä tekeminen mahdollistaa myös hengaamisen yhdessä ystävyyden nimeen. Mä epäilen että roadtrip idea lähti jostain romantisoidusta ajatuksesta tehdä kahden päivän messuista jollain tasolla perusteellisempi.

Aiomme yhdistää tuotteemme tekemällä ständille kattauksia molempien tuotteista. Alla hahmotelmaa kattausten aiheista. Interesting shit.

Nyt olemme asian ytimessä. Ylitimme juuri Puolan rajan. Klo on 21.07 illalla. Ja tajusimme juuri äsken että tässä autossa on valojärjestelmä joka lyö automaattisesti pitkät päälle ja pois. Cool shit.

Consept shit.

Interior design shit.

Love shit.

Filling shit.

Holy Shit.

Coffee shit.

Tallinn shit.

Shitikka.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti